- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ע"מ 1230/13
|
ע"מ בית הדין הצבאי לערעורים |
1230-13
17.2.2013 |
|
בפני : סא"ל רונן עצמון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נהאר אחמד עבדאללה סעדי עו"ד מחאמיד סאלח |
: התביעה הצבאית עו"ד סרן רועי בן ארי |
| החלטה | |
העורר הוא אסיר הכלוא למספר מאסרי עולם. בתאריך 21/1/13 הועבר לחקירה בקשר לחשדות חדשים, ומאז הוא מוחזק בתנאי מעצר. מעצרו הוארך מספר פעמים לצורך חקירת חלקו בפרשייה, שהמעורבים בה תכננו לחטוף חייל ישראלי.
ביום 13/2/13 נדחה ערר על ההחלטה הקודמת להאריך את מעצרו. ביום 14/2/13 הוארך מעצרו במתקן החקירות קישון ב-5 ימים נוספים לצורך המשך חקירה, והם מסתיימים מחר. על כך הגישה ההגנה ערר שנדון בפניי היום. ניתן להבין מכאן, כי מאז 13/2/13 לפחות, העצור מיטלטל בין בתי המשפט במקום להיות במתקן החקירות.
הסנגור טען בפניי מספר טענות בנוגע להתנהלותו של השופט קמא - שהחל את הדיונים בשעה מאוחרת, שישב עם גורמי החקירה במשך שעות בנסיבות שעוררו חשש שמא תיאם עמם דברים שונים, שלא התיר לסנגור לשאול שאלות לגיטימיות, ולבסוף הגביל את משך הדיון במעצרו של העורר. לגופו של עניין טען, כי העובדה שהעורר הוא אסיר עולם אינה צריכה להוות סיבה להשאירו בתנאי מעצר זמן רב. חקירתו אינה מתקדמת מזה ימים רבים, אין מידע גלוי שיכול להביא לקידום החקירה, הוא לא מתכוון לשנות את גרסתו המכחישה, ואין דרך לשכנע אותו לשנות את עמדתו, מכיוון שהוא ממילא שפוט למאסרי עולם ואין לו מה להפסיד.
התובע הפנה את תשומת לבי לכך שבשל העררים האחרונים למעשה לא נחקר העורר באופן אפקטיבי מאז 13/2/13, וציין כי בית המשפט קמא קבע תקופת מעצר לא ארוכה לצורך חקירה, בהסתמך על התשתית הראייתית הקיימת, ובכך לא שגה. לשאלתי, השיב התובע - לאחר בירור עם גורמי החקירה - כי יש כוונה לשוב ולבקש מחר את הארכת המעצר של העורר לצורך המשך החקירה.
כפי שציינתי באוזני הסנגור הנכבד, בהיעדר מידע מטעמו של השופט הנכבד קמא לא אוכל לחוות דעתי על התנהלות הדברים ביום הדיונים במתקן המעצר, אין בכוונתי לקיים חקירה בעניין, ואת תלונתו על ההתנהלות במתקן החקירות מן הראוי שיפנה לנשיא בית המשפט שומרון.
עם זאת אציין, כי אני מסכים עם הסנגור, ששאלות על מספר פעולות החקירה שבוצעו בפועל - יחסית למספר הפעולות שתוכננו - הן שאלות לגיטימיות, שבדרך כלל נכון יהיה להשיב עליהן בדיון בהארכת מעצר לחקירה. עוד הסכמתי עם הסנגור כי העובדה שנחקר הוא אסיר אינה מתירה את השארתו במעצר לתקופה בלתי מוגבלת (משום שתנאי המעצר נוחים פחות מתנאי הכליאה של אסיר), אם כי מותר לבית המשפט לקחת בחשבון שהפגיעה בחירותו קטנה יותר, יחסית לפגיעה באדם שהיה חופשי לפני חקירתו, והיא מאפשרת איזון מעט שונה עם צורכי החקירה וחומרת החשדות.
לגופו של עניין, בחנתי את המידע העומד בבסיס החשדות נגד העורר, את התקדמות החקירה ואת תוכנית המשך החקירה. החשדות אכן חמורים ומוצדק היה לנסות ולמצות את החקירה בעניין. אך העובדה שהעורר הוא אסיר, שכבר עבר חקירות בעבר ויודע כיצד להתמודד עמן, מקשה מאד על ההתקדמות בחקירה. למעשה, אני מסכים עם הסנגור כי הסיכוי שחקירה פרונטאלית של העורר תניב תוצאות בקרוב - אינו רב, ונראה כי לא יהיה מנוס מפעולות חקירה אחרות, או מהחזרתו של העורר למעמד של אסיר עד שתהיה התפתחות בחקירה.
עם זאת, תוכנית החקירה שהוצגה בפני בית המשפט קמא הייתה סבירה והצדיקה את הארכת המעצר ב- 5 ימים. העובדה שבחמשת הימים הללו שהה העורר בדרכים ובבתי משפט במקום בחקירה, הביאה לכך שהחקירה לא מוצתה, ואין לבוא בתלונות על כך אל גורמי החקירה.
בנסיבות אלה, איני רואה סיבה להתערב בהחלטתו של בית המשפט קמא, להאריך את מעצר העורר עד מחר, 18/2/13.
ניתנה היום, 17 בפברואר 2013, ז' באדר התשע"ג, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.
שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
